Van een onzer verslaggevers
Willemstad - TUI gaat 14 keer per week vanaf Schiphol naar de ABC-eilanden vliegen. Vanaf komende winter gaat de luchtvaartmaatschappij twee keer per dag naar Curaçao, vijf keer per week naar Bonaire en drie keer per week naar Aruba.

tuiAls reden van dit uitgebreide vluchtschema geeft de airline dat de eilanden onverminderd populair zijn onder de Nederlandse vakantiegangers.
Rick van der Pluijm, hoofd van TUI Dutch Caribbean: ,,Het is geweldig dat we deze winter twee vluchten per dag naar Curaçao uitvoeren. Samen met de vluchten naar Aruba en Bonaire geeft het vakantiegangers, maar ook de mensen op de ABC-eilanden een ruime keuze aan vluchten van en naar Amsterdam, waarbij je naar alle drie de eilanden ook non-stop kunt vliegen. Ik weet zeker dat we daar veel mensen blij mee maken.”
De vluchten naar Bonaire worden iedere dag van de week uitgevoerd, met uitzondering van donderdag en zondag. De vluchten zijn zo gepland dat reizigers drie keer per week non-stop naar Bonaire kunnen vliegen en twee keer per week non-stop naar Amsterdam.
Naar Aruba vliegt TUI op de maandag, donderdag en zondag en altijd in combinatie met Curaçao. Ook hier kan zowel op de heen- als terugvlucht non-stop gevlogen worden.
Om alle vluchten uit te kunnen voeren, heeft TUI onlangs 18 nieuwe lokale cabinepersoneelsleden op Curaçao geworven. Naast Nederlands, spreken zij ook allemaal Papiaments. Met deze nieuwe collega’s heeft TUI inmiddels een groep van zo’n 60 lokale cabin crewleden die speciaal op de route van en naar de ABC-eilanden kan worden ingezet.
De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 787 Dreamliner van TUI fly. In dit toestel zijn drie verschillende klassen te boeken: economy, comfort en deluxe. De meeste accommodaties voor het winterseizoen zijn inmiddels boekbaar. En deze maand zal het aanbod van zomer 2024 boekbaar zijn. Ook losse tickets voor het winterseizoen zijn nu al te boeken.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.