Onder meer waarschuwingen voor illegaal bottelen en ontbrekende papieren

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Tijdens gezamenlijk uitgevoerde controles bij horecagelegenheden, door de Unit Bijzondere Wetten (UBW) van de politie, de douane en de Inspectie van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) hebben 6 van de 17 ondernemingen een waarschuwing gekregen.

horecacontroleEen locatie moest gedwongen stoppen met karaoke, omdat daar geen vergunning voor was. De controles - op het naleven van regels en het hebben van de juiste vergunningen - vonden afgelopen vrijdag en zaterdag plaats.
De meest voorkomende overtreding die geconstateerd werd, was het niet op orde hebben van douanedocumenten en -vergunningen die nodig zijn voor het afdragen van accijnzen. Ook kregen enkele zaken een waarschuwing in verband met een gebrekkige of ontbrekende prijsaanduiding, en omdat alcoholische dranken, zoals whisky, in plastic flessen waren gegoten.
Uit een toelichting van inspecteur Ronny Cornelis aan het Antilliaans Dagblad blijkt dat dit laatste een beproefde methode is om onder het afdragen van accijns uit te komen. ,,Alleen grossier-vergunninghouders mogen bottelen”, aldus de inspecteur.
Monian Bar & Restaurant aan de Rooseveltweg heeft het wel erg bont gemaakt. Hier werden illegale gokmachines, illegale verkoop van loten, zelf gevulde flessen met sterke drank en illegale sigaretten geconstateerd. De drank en sigaretten zijn in beslag genomen.
Gelukkig was er ook goed nieuws, want 10 van de 17 gecontroleerde bedrijven voldeden wel aan alle regels en vergunningen. Hieronder waren enkele bekende restaurants, zoals MosaCaña, Obaar, Esty’s en Soi95.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.