Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Tussen ADC en CMC - met ook een bijrol voor de SVB - zijn afspraken gemaakt, waardoor het beslag wordt opgeheven en de dienstverlening weer kan worden genormaliseerd.

ADC Liane Cova cropHet Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC), een overheids-nv, gaat vanaf nu de facturen voor werkzaamheden ten behoeve van het Curaçao Medical Center (CMC) indienen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB), die deze dan uitbetaalt.
Verder is gisteren afgesproken dat het ziekenhuis CMC binnen een etmaal een bedrag van 700.000 gulden overmaakt aan het ADC. Ook dient CMC, zelf noodlijdend in verband met een naar eigen zeggen ontoereikend zorgbudget, wekelijks 400.000 te voldoen totdat alles bij elkaar 10 miljoen is afbetaald (de totale schuld bedraagt volgens ADC circa 14 miljoen, red.).

Tot slot hebben betrokken partijen afgesproken dat er vóór eind oktober dit jaar een dispuutregeling komt over de bedragen waar op dit moment nog geen overeenstemming over bestaat. Belangrijk is dat op basis hiervan het ADC, dat laboratoriumdiensten levert aan het CMC, de beslagen opheft en de service aan het ziekenhuis als voorheen hervat.

Directeur Liane Virginia-Cova van ADC en ook de inspecteur-generaal ad interim, Sirving Keli, van de Inspectie Volksgezondheid lieten gistermiddag de minister van Gezondheid weten dat ADC en CMC er samen uit zijn.

,,In goed overleg hebben CMC en ADC werkbare afspraken gemaakt ten aanzien van de gerezen geschilpunten, waarover de media aan het begin van deze week melding hebben gemaakt. Met de uitvoering van deze afspraken kan ADC haar dienstverlening aan CMC thans weer hervatten, zodat de continuïteit van de zorg aan de patiënten van CMC weer geborgd is." Het conservatoir beslag onder de SVB zal door ADC in de komende dagen worden opgeheven”, meldt een gisteravond uitgestuurd persbericht.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.