Voor vernieuwing waterzuiveringsinstallaties

Van onze redactie
Willemstad - Het Land Curaçao ontvangt van de Europese Unie (EU) 18,6 miljoen euro; geld dat geïnvesteerd zal worden in de sector ‘Water Management & Sanitation’, wat inhoudt dat er gewerkt wordt aan nieuwe waterzuiveringsinstallaties en herstel van bestaande installaties.

Cur18mlnZo is gistermiddag door de regering bekendgemaakt. Het betreft een meerjarenproject over de periode 2021 tot 2027. Curaçao krijgt tevens de positie van ‘Regional Authorizing Officer’ (RAO) tot en met het jaar 2027. Premier Gilmar Pisas zal deze functie van RAO bekleden.
Curaçao is tijdens de ministeriële conferentie van de Landen en Gebieden Overzee (LGO), die op maandag 21 november plaatsvond, unaniem gekozen tot het nieuwe voorzittersland van het uitvoerende comité van de LGO. Deze functie zal Ann Groot-Philipps van het Curaçaohuis in Den Haag op zich nemen.
Gisteren vond de afsluiting plaats van het 19e jaarlijkse Forum van Overzeese Gebiedsdelen van de EU, georganiseerd door de Europese Commissie. Dit vond de afgelopen week plaats in Nouméa, hoofdstad van het overzeese Franse gebied Nieuw-Caledonië.
Op de laatste dag vond er een bijeenkomst plaats van Curaçao en de vijf overige Nederlandse LGO-(ei)landen met eurocommissaris Jutta Urpilainen van Internationale Partnerschappen.
Namens de Nederlandse staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties deed hier ook ambassadeur Ard van der Vorst (Nieuw-Zeeland) aan mee. Gevolmachtigde minister Carlson Manuel van Curaçao in Den Haag sprak namens premier Pisas dankwoorden uit.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.