Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Helmond Sport heeft zijn langverwachte international uit Curaçao eindelijk binnen. Dat schrijft Eindhovens Dagblad.

Voetballer,,Hij werd al sinds eind augustus aan Helmond Sport gelinkt, dacht zelf al die tijd al dat het goed zou komen, maar nu is het dan officieel: Jafar Arias (27) tekent een contract voor een seizoen met optie op nog een extra seizoen op De Braak. Het duurt vermoedelijk nog wel even voordat hij kan spelen”, zo vervolgt het dagblad ED.
Auteur Chris Ottens stelt dat de 1,91 meter lange aanvaller zonder club zat na een avontuur bij het Roemeense FC Arge Pitesti, waar hij in februari voor het laatst minuten maakte. ,,Helmond Sport zocht in de zomerse transferperiode langere tijd naar een fysiek sterke spits. Arias kwam toen al snel in beeld, maar het hele traject heeft langer geduurd vanwege de medische keuring van de spits met Curaçaose roots, die dus al bijna acht maanden geen wedstrijden meer heeft gespeeld.”
Volgens Ottens brandt Helmond Sport van ambitie en werd het budget verhoogd. De club hoopt dit jaar mee te kunnen doen in de play-offs. Maar, zo tekent ED op, de start van het seizoen was niet goed ‘omdat trainer Sven Swinnen zijn systeem maar om blijft gooien’. Arias is alweer de negentiende aanwinst van de Helmonders en moet de ploeg in de voorhoede van meer stootkracht voorzien.
De op Curaçao geboren Arias heeft de nodige ervaring in het betaalde voetbal. Hij doorliep de opleiding van FC Groningen en speelde in 2014 ook twee eredivisieduels als invaller. ED: ,,Bij FC Dordrecht lanceerde hij zijn carrière pas echt: met veertien doelpunten en twaalf assists in 71 competitiewedstrijden dwong hij een transfer af naar FC Emmen. In Drenthe schitterde hij vooral in het beloftenteam. Later speelde de boomlange aanvaller nog voor VVV-Venlo, waar hij in totaal vier keer scoorde in 29 eredivisiewedstrijden. Vervolgens koos Arias voor Roemenië, ondertussen speelde hij ook nog zeven interlands voor Curaçao, al dateert zijn laatste interland alweer uit 2019.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.