Van onze redactie
Willemstad - Dolphin Suites & Wellness Hotel te Bapor Kibrá breidt uit. Naast de 21 bestaande suites en kamers komen er 38 nieuwe accommodatietypes bij.
Onlangs werd bij de bouw het hoogste punt bereikt. ,,Met een wapperende vlag en een glas bier, vieren we dat het hoogste punt van deze nieuwbouw is bereikt”, aldus Alette Borger, general manager van Dolphin Suites.

F03 Spantenbier Dolphin Suite2 RES,,We bouwen het hotel uit met vierpersoonssuites en tweepersoonskamers. Daarvan kunnen er veertien met elkaar verbonden worden en ontstaan er zespersoonsappartementen. Allemaal rolstoeltoegankelijk, net als het bestaande hotel.”

De aanpassingen in het hotel komen volgens de GM ‘prachtig samen met de sfeervolle inrichting’. Dit zorgt ervoor dat ook gasten zonder een beperking zich thuis voelen. High-end interieurspecialist TKI Interior Design en de Interior Group uit Nederland helpen hierbij. Borger: ,,We gebruiken alleen materialen van hoge kwaliteit en passen milieuvriendelijke systemen toe.

De bouw is ruim een jaar geleden gestart, in juni 2021, met LB Construction als aannemer. MIC Consultancy is de architect van deze nieuwbouw. In januari 2023 wordt gestart met de inrichting. Dolphin Suites hoopt in april de eerste gasten te verwelkomen in de nieuwe kamers.

,,De nieuwe lobby wordt een fijne ruimte om samen te komen”, vertelt de general manager. De combinatie van een restaurant en een knusse koffiebar is een waardevolle toevoeging. Daarnaast komen er nog drie verhuurbare bedrijfsruimtes, een yogaterras, een fitness- en een aparte therapieruimte. De tropische tuinen met lounge zitjes en een kinderspeeltuin verbinden fase één en twee van het hotel.

,,We zijn enthousiast en dankbaar voor deze uitbreiding. Nu kunnen we niet alleen aan een kind met een beperking en het gezin een plek bieden om uit te rusten. Met de wellness, yogalessen met professionele begeleiding en de verschillende therapieën breiden we de doelgroep uit. Gasten in een rolstoel, mensen die zoeken naar ontwikkeling op fysiek of mentaal gebied of verlangen naar ontspanning, gaan zich thuis voelen bij ons.”

Dolphin Suites, officieel Dolphin Hotel nv, werd in december 2006 opgericht. Naast Alette Borger, general manager, staat bij de Kamer van Koophandel Michiel ‘Mike’ Schoon ingeschreven. Schoon is bestuur/directeur van de vennootschap. Het hotel is exclusieve partner van het Curaçao Dolphin Therapy Centre.
Voor meer informatie zie ook:
www.dolphinsuites-curacao.com


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.