Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) meldde afgelopen zaterdag in een persbericht dat de nieuwe SKAIH-school in Emmastad is opgeleverd voor gebruik in het komende schooljaar. skaihOok is de vernieuwing van andere scholen nagenoeg afgerond. Met de bouw- en renovatieprojecten is in totaal negentien miljoen gulden gemoeid.
Het ministerie van OWCS stelt in het persbericht dat de bouw van de SKAIH-school in Emmastad, waarmee in 2014 werd aangevangen, zes miljoen gulden heeft gekost. De directie richt momenteel het gebouw in, zodat de nieuwe school met het komende schooljaar in gebruik kan worden genomen.
Ook meldt OWCS als voortgang van andere projecten dat het dak van het Radulphus College recent is gerenoveerd en dat het onderhoud bij het Kolegio Alejandro Paula (voorheen Peter Stuyvesant College, red.) en Nildo Pinto voor respectievelijk 85 en 90 procent is afgerond.
Verder is volgens Onderwijs de renovatie van het Goslinga vsbo in Otrobanda voor meer dan de helft gevorderd en wordt oplevering van die school in de eerste twee maanden van volgend jaar verwacht. Ook de renovatie van het Jacques Fernandi sbo, waarbij diverse nieuwe ruimtes zijn aangebouwd, bevindt zich in de afronding.
In totaal is er negentien miljoen gulden uitgegeven aan de nieuwbouw en vernieuwing van de schoolgebouwen en bijbehorende sportfaciliteiten. Volgens het ministerie van OWCS waren de vernieuwingen hard nodig om voor de Curaçaose leerlingen een prettige omgeving voor onderwijs en naschoolse activiteiten te creëren.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.