Van onze redactie
Willemstad - Curaçao Ports Authority (CPA) begint binnenkort met de herstelwerkzaamheden van de L.B. Smithbrug aan het Waaigat. Tussen 6 en 10 juni kunnen voetgangers de brug om die reden niet gebruiken.

brug
De bestaande brugdelen zijn van de houtsoort azobe gemaakt. Dit is een hardhoutsoort dat het onder normale omstandigheden lang uithoudt. Echter, door de hoge temperaturen, vochtigheid en onvoldoende ventilatie is het azobe gaan rotten.
Havenbedrijf CPA heeft eind 2014 de brug tijdelijk gerepareerd. Er is een stalen hulpframe aangebracht en de verrotte balken zijn opgevuld met houten delen en epoxy. Het rottingsproces was echter al zover gevorderd dat de kromming van de brug deels was verdwenen. Er is daarom besloten om de vaste delen te vernieuwen.
Het Nederlandse bedrijf Meerdink Bruggen zal de bestaande houten brugdelen in opdracht van CPA vervangen door een tweetal in Winterswijk vervaardigde duurzame brugconstructies.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.