Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De aandelenbeurzen in New York zijn gisteren met verliezen de handel uitgegaan. Daarmee volgde Wall Street het voorbeeld van Europa. Beleggers verwerkten onder meer tegenvallende macrocijfers uit China. Die voedden ook de zorgen over de staat van de internationale economie. Ook de dalende olieprijs drukte het sentiment.
De leidende Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent lager op 17.750,91 punten. De bredere S&P 500 verloor 0,9 procent en sloot op 2.063,37 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 1,1 procent omlaag tot 4.763,22 punten.
Halliburton verloor krap 4 procent. De oliedienstverlener zag zijn verliezen in het eerste kwartaal van het jaar op jaarbasis bijna verviervoudigen. Het bedrijf zuchtte onder de aanhoudende malaise op de oliemarkt en moest bovendien hoge kosten maken in verband met de mislukte overname van branchegenoot Baker Hughes.
Verzekeraar American International Group (AIG), dat aflopen kwartaal ook in de rode cijfers dook, verloor 1,2 procent. AIG wijt het verlies onder meer aan de onrust die de afgelopen maanden de financiële markten beheerste. Cosmeticafabrikant Estée Lauder zag zijn beurswaarde met krap 4 procent dalen nadat het bedrijf met tegenvallende winstprognoses naar buiten kwam. Farmaceut Pfizer won bijna 3 procent. De medicijnenverkoper heeft na een zeer goed eerste kwartaal zijn prognoses opgeschroefd voor de omzet en winst over het hele jaar.
Zorgdienstverleners IMS Health (min 3,5 procent) en Quintiles Transnational (min 2,4 procent) gingen in de uitverkoop nadat de bedrijven aankondigden hun krachten te bundelen. De samensmelting, die volledig via aandelenuitruil zal plaatsvinden, levert een fusiebedrijf op met een waarde van meer dan 23 miljard dollar.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.