Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De effectenbeurzen in New York zijn gisteren overwegend hoger gesloten. Beleggers verwerkten het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank. Bij de bedrijven gingen Apple en Twitter hard onderuit na hun kwartaalcijfers.
De Dow-Jonesindex eindigde de handelsdag 0,3 procent hoger op 18.041,55 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 2.095,15 punten terwijl schermenbeurs Nasdaq 0,5 procent kwijtspeelde tot 4.863,14 punten.
De Federal Reserve handhaafde zoals verwacht zijn rentetarief. De centrale bankiers herhaalden daarbij ook dat ze de rente in een geleidelijk tempo zullen opvoeren. ,,Dat stelde de markt gerust”, aldus een handelaar. De Fed verhoogde in december voor het eerst in bijna tien jaar de rente naar het huidige niveau van tussen de 0,25 procent en 0,5 procent.
Zwaargewicht Apple, in beurswaarde het grootste bedrijf ter wereld, deed met een min van 6,3 procent een jasje uit. Het concern zette voor het eerst in dertien jaar een omzetdaling in de boeken. Vooral de verkoop van iPhones liep fors terug. Apple voelt onder meer de zwakkere vraag in China en andere opkomende landen en concurrentie van rivaliserende smartphonemakers.
Ook Twitter deed een forse stap terug en zakte maar liefst 16,3 procent. De eerstekwartaalcijfers van de berichtendienst vielen beleggers zwaar tegen. Ook de omzetprognose voor het huidige kwartaal stelde teleur. In de nabeurshandel op dinsdag ging het aandeel al fors onderuit.
Internetbedrijf eBay (plus 3,2 procent) boekte een lagere winst op een hogere omzet, vooral door hogere kosten. Verder openden ook United Technologies, AT&T, Boeing en navigatiedienstverlener Garmin de boeken. Zij wonnen tussen de 1,1 procent en 3,8 procent.
DreamWorks Animation steeg 18,7 procent na overnamegeruchten. De Amerikaanse kabelgigant Comcast is volgens zakenkrant <I>The Wall Street Journal<I> in gesprek met de animatiestudio over een mogelijke overname. Comcast, dat ook zijn kwartaalcijfers publiceerde, won 0,6 procent.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.