Al het nieuws

Van onze Redactie
New York - De beurzen op Wall Street zijn gisteren met winst de handel uitgegaan. De graadmeters in New York herstelden van de verliezen een dag eerder. De stijgende olieprijs bood de handel steun. Beleggers verwerkten daarnaast de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve.
De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,6 procent hoger op 17.716,05 punten. De brede S&P 500 steeg 1,1 procent tot 2.066,66 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 1,6 procent tot 4.920,71 punten.
Uit de notulen bleek dat veel van de beleidsmakers van de Fed waarschuwden voor ‘aanzienlijke risico's’ voor de Amerikaanse economie bij een verhoging van de rente in maart. Over een tijdspanne voor verdere rentestappen heerste verdeeldheid. Net als over het gewicht dat inflatiecijfers in de schaal leggen bij beslissingen over renteverhogingen en het standpunt dat Amerika qua werkgelegenheid aan zijn top zou zitten.
Bij de bedrijven stonden Allergan en Pfizer opnieuw in de belangstelling. De twee farmaceuten hebben hun geplande fusie ter waarde van 160 miljard dollar afgeblazen vanwege de nieuwe belastingregels in de Verenigde Staten. Dinsdag ging Allergan bijna 15 procent omlaag omdat beleggers al vreesden voor een einde van de deal. Allergan sloot 3,5 procent hoger en Pfizer won 5 procent.
De beoogde overname van oliedienstverlener Baker Hughes door branchegenoot Halliburton is allesbehalve een gelopen koers. Halliburton kondigde in november 2014 al aan voor 35 miljard dollar Baker Hughes te willen inlijven. De Amerikaanse justitie heeft nu een rechtszaak aangespannen om de overname te blokkeren. Beleggers zetten het aandeel Halliburton daarop krap 6 procent hoger. Baker Hughes werd bijna 9 procent meer waard.
Sowieso zat de oliesector in de lift. Uit cijfers van de Energy Information Administration bleek dat de voorraden van ruwe olie in de Verenigde Staten voor het eerst in twee maanden waren teruggelopen. Deze daling was onvoorzien. In het kielzog gingen ook olieconcerns als ExxonMobil (plus 1,3 procent) en Chevron (plus 2,3 procent) vooruit.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.