Al het nieuws

Van onze redactie

New York - De Amerikaanse beurzen zijn maandag met winst de handel uitgegaan. Daarmee herstelden de graadmeters enigszins van de verliezen van vrijdag. Wel stonden grote farmaciebedrijven onder druk, na een bericht van presidentskandidaat Hillary Clinton. Zij gaf aan de prijsstijgingen van medicijnen onder de loep te willen nemen.

De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,8 procent hoger op 16.510,19 punten. De brede S&P 500 sloot 0,5 procent hoger op 1966,97 punten en de Nasdaq won een fractie tot 4828,95 punten.

Clinton meldde via Twitter dat ze werkt aan een plan om de prijsstijgingen voor medicatie door farmaceuten te beteugelen. Daarop noteerde farmaceut Merck een min van 2,2 procent. Branchegenoot AbbVie koerste 3 procent lager en Mylan zakte 2,9 procent.

Oliebedrijven deden het juist wel goed. De stijging van de oliepijs stuwde de koersen van ExxonMobil (plus 1 procent) en branchegenoot Chevron (plus 0,5 procent).

De maker van actiecamera's GoPro verloor 8,2 procent. Nieuwe producten van de onderneming werden lauw ontvangen.

Hoogvlieger was chipbedrijf Atmel, dat 12,7 procent won. Het concern wordt voor 4,6 miljard dollar overgenomen door Dialog Semiconductor. Samen met Atmel, dat chips maakt voor slimme apparaten, komen de jaaropbrengsten uit op 2,7 miljard dollar.

Huizenbouwer Lennar verloor 0,3 procent ondanks meevallende kwartaalcijfers, geholpen door de sterkere vraag naar nieuwe woningen.

De euro was 1,1193 dollar waard, tegen 1,1190 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3,7 procent tot 46,35 dollar. Een vat Brentolie kostte 2,7 procent meer op 48,73 dollar.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.