Al het nieuws

Van onze redactie

New York - De aandelenmarkten in New York zijn woensdag eensgezind met winsten gesloten. Wall Street kreeg een meevallend cijfer voorgeschoteld over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven. Ook reageerden beleggers op de publicatie van een economisch rapport, het zogenoemde Beige Book, door de Federal Reserve.

De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,4 procent in de plus op 18.076,27 punten. De brede S&P 500 ging 0,2 procent omhoog naar 2114,07 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,5 procent tot 5099,23 punten.

Uit het maandelijkse economisch rapport van de centrale bank kwam naar voren dat de Amerikaanse economie in de periode van begin april tot eind mei gestaag is gegroeid. Ook in de nabije toekomst zal de economie een matig tot bescheiden groeitempo laten zien. De werkgelegenheid verbeterde en in verschillende districten werd een lichte stijging van de lonen gerapporteerd. De recessie in de olie- en gasindustrie zette wel druk op de groei.

Loonstrookverwerker ADP meldde dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in mei met 201.000 banen is toegenomen. Economen rekenden in doorsnee op een groei van 200.000 arbeidsplaatsen. Het ADP-rapport loopt vooruit op het officiële banenrapport dat vrijdag door de overheid naar buiten wordt gebracht. Daarnaast werd gemeld dat het Amerikaanse handelstekort in april flink is gedaald, onder druk van een lagere import. De bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector groeide afgelopen maand minder sterk dan een maand eerder.

Softwarebedrijf Synchronoss Technologies won ruim 15 procent. De onderneming zou een eigen verkoop onderzoeken ter waarde van meer dan 2 miljard dollar. De Belgische supermarktketen Delhaize, die ook een notering heeft op Wall Street, klom ruim 5 procent. Naar verluidt worden de fusiegesprekken tussen Ahold en Delhaize nog deze maand afgerond.

Zwaargewicht Apple boekte een bescheiden winst van 0,1 procent. De technologiereus waarschuwde voor brandgevaar bij speakers van het type Beats Pill XL en roept klanten op de luidsprekers terug naar de winkel te brengen.

De euro was bij de slotbel op Wall Street 1,1272 dollar waard, tegen 1,1267 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 2,6 procent tot 59,68 dollar. Brentolie werd eveneens 2,6 procent goedkoper, op 63,82 dollar per vat.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).