Al het nieuws

New York - De Dow-Jonesindex en de S&P 500 in New York bereikten maandag nieuwe recordniveaus, geholpen door een koerswinst voor Apple. Beleggers verwachten dat de Federal Reserve langer zal wachten met het verhogen van de rente. Wall Street kijkt daarom uit naar de publicatie van de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed en verschillende macrocijfers later deze week.

De Dow eindigde 0,1 procent hoger op 18.298,88 punten. De brede S&P klom 0,3 procent tot 2129,20 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,6 procent tot 5078,44 punten.

Apple ging 1,1 procent omhoog tot ruim 130 dollar. De activistische belegger Carl Icahn heeft het technologiebedrijf in een open brief gevraagd het aandeleninkoopprogramma te vergroten. Volgens Icahn is het aandeel Apple flink ondergewaardeerd en zou het aandeel 240 dollar waard moeten zijn.

Altera klom 5,7 procent na berichten dat het chipbedrijf opnieuw praat over een overname door branchegenoot Intel. Daarmee zou 13 miljard dollar gemoeid zijn. Zakenzender CNBC meldde begin april dat Intel van de overname af zou hebben gezien omdat een akkoord over de prijs uitbleef. Intel noteerde 1,2 procent in de plus.

Farmaceut Endo International verloor 5,4 procent, na de bekendmaking van de overname van branchegenoot Par Pharmaceutical voor meer dan 8 miljard dollar.

Een tegenvallend cijfer over het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers had weinig invloed op de handel. Het vertrouwen ging in mei onverwacht omlaag.

Woensdag komt de Amerikaanse centrale bank met de notulen van de rentevergadering in april. Mogelijk wordt daaruit meer duidelijk over de timing van een renteverhoging in de Verenigde Staten. Economen denken dat de Fed pas in september de rente zal gaan verhogen, na een reeks teleurstellende economische cijfers van de afgelopen tijd.

Deze week worden verder nog gegevens gepubliceerd over onder meer de Amerikaanse huizenmarkt en de industrie in de VS.

De euro was 1,1310 dollar waard, tegen 1,1352 dollar bij sluiting van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie was vlak op 59,66 dollar. Brent daalde 0,7 procent tot 66,35 dollar.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).