Al het nieuws

Van onze redactie

New York - De Amerikaanse aandelenmarkten moesten flink terrein prijsgeven. De winsten die tot dusver dit jaar waren geboekt, zijn daardoor weggesmolten. Met name de sterke koers van de dollar ten opzichte van de euro drukte het sentiment, net als de dalende prijzen van grondstoffen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex, die begin vorige week nog een nieuw record vestigde, eindigde 1,9 procent lager op 17.662,94 punten. De bredere S&P 500 daalde 1,7 procent tot 2.044,17 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq leverde eveneens 1,7 procent in en sloot op 4.859,80 punten.

De beurskoersen op Wall Street stonden eind vorige week ook al onder druk. Beleggers vrezen dat het herstel van de economie en de arbeidsmarkt dusdanig snel gaat, dat de Federal Reserve weleens snel de rente zou kunnen verhogen. De koepel van centrale banken houdt die al jaren op een historisch laag niveau om de economie te ondersteunen. Daar heeft ook de aandelenhandel flink van geprofiteerd.

Vrijwel alle dertig hoofdfondsen in New York stonden in het rood. De sterkste daler was industriereus United Technologies met een verlies van 3,6 procent. Chipfabrikant Intel leverde eveneens meer dan 3 procent in. De banken Goldman Sachs en JPMorgan Chase verloren respectievelijk 2,8 en 2,5 procent.

Chemieconcern DuPont stond met een plusje van 0,3 procent bovenaan de Dow en was daarmee het enige hoofdfonds dat het hoofd boven water hield. Voor farmaceut Pfizer bleef de schade beperkt tot 0,7 procent, sportkledingfabrikant Nike hoefde ‘slechts’ 0,9 procent in te leveren.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).