Al het nieuws

’95 Procent van het pand is al verhuurd’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De bouw van West End, gelegen aan de monding van de Sint Annabaai, op de plek waar vroeger het iconische theater West End stond, is vertraagd.

westendVorig jaar oktober sprak projectontwikkelaar Albus Properties bv tegenover deze krant nog de verwachting uit het pand nog voor de jaarwisseling te kunnen opleveren. Desgevraagd laat Sidarth Samtani, een van de projectmanagers, weten dat de vertraagde oplevering komt doordat er enkele aanpassingen aan de structuur van het gebouw moesten worden gerealiseerd.
Samtani legt uit: ,,De toewijding van S8 Architects, om een uitzonderlijke ervaring voor onze huurders en bezoekers te leveren, heeft ertoe geleid dat we strategische, structurele veranderingen hebben doorgevoerd om de doorstroming in het gebouw te optimaliseren. Deze verbeteringen, die worden uitgevoerd door Albo Caribbean, met name aan de ingang en andere belangrijke gebieden, zorgen voor een optimale omgeving voor onze huurders en bezoekers.” Hij benadrukt dat de visie van S8 Architects vanaf het begin al was om met de bouw van West End ‘een uitnodigende en functionele ruimte’ te creëren.
Wanneer de bouw exact zal worden opgeleverd is niet duidelijk, maar wel deelt de ontwikkelaar de bijgestelde verwachting dat alle huurders van het pand - voornamelijk horeca, detailhandel en serviceverleners - eind september operationeel zullen zijn, zodat ze nog kunnen profiteren van de feestdagen in december.
Hieruit is op te maken dat de vertraging van de ingebruikname van het pand ongeveer een half jaar zal zijn. Eerder was het namelijk de verwachting dat de huurders rond maart/april dit jaar hun intrek zouden nemen in West End.
Op het gebied van huurder heeft Samtani goed nieuws te melden. ,,Ik ben blij te kunnen aankondigen dat we al overeenkomsten hebben gesloten met huurders die 95 procent van het gebouw vullen”, zo zegt hij. De vraag welke huurders dit dan precies zijn, kan de projectmanager op dit moment niet beantwoorden. ,,Ik kan niet wachten om meer details met het publiek te delen, maar op dit moment zijn we de contractuele afspraken aan het afronden en respecteren we de vertrouwelijkheid van onze partners.”
Hoewel het dus nog even afwachten is voor de concrete invulling van het concept van West End, werd eerder al wel bekend dat de begane grond van het pand een combinatie gaat worden van horeca, detailhandel en serviceverlening. Ook op de bovenste verdiepingen komen horecagelegenheden. Vanaf hier zullen bezoekers een wijds uitzicht hebben over de ingang van de Sint Annabaai.
Ook Caribis bv, de organisatie die bijdraagt aan het commerciële en operationele concept van West End, lichtte ruim een jaar geleden in gesprek met deze krant al een tipje van de sluier op: ,,De visie is het creëren van een high-end luxe concept, dat zich kenmerkt door inclusiviteit, waar de Curaçaose historie voelbaar is en waar zowel de Curaçaose bevolking als bezoekers uit het buitenland zich welkom zullen voelen.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.