Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De algemeen directeur van Aqualectra, Darick Jonis, heeft zijn consequenties getrokken uit het feit dat het nutsbedrijf van Curaçao afgelopen periode tot twee keer toe het eiland verstoken liet van stroom en heeft gisteravond zijn ontslag aangeboden.

F01 Darick JonisHijzelf was tot donderdag in het buitenland toen Curaçao op 8 juni en daarna een week later op 15 juni opnieuw te maken kreeg met een blackout, maar voor hem is het blijkbaar reden om zijn verantwoordelijkheid te nemen en terug te treden als ceo. Hij was voor de redactie gisteravond niet bereikbaar, maar goede bronnen bevestigen zijn ontslag. Dit zou binnen de familie zijn besloten. Details ontbreken.

Jonis heeft een groot deel van zijn loopbaan gewerkt voor Aqualectra, namelijk 29 jaar. Vanaf 2011 was hij directeur. Jonis is vooral bekend als technisch directeur van Aqualectra. Daarna klom hij op tot de hoogste functionaris van het energiebedrijf. Tijdens zijn recente verblijf in het buitenland ging het flink mis; tot twee keer toe in een week tijd kwam het eiland geheel in het donker te zitten. Ook enkele jaren terug kampte Curaçao onder zijn leiding met een volledige stroomuitval.

Er is over het algemeen met begrip en instemming gereageerd op zijn besluit; er zijn doorgaans weinig bestuurders die hun verantwoordelijk nemen voor het falen van de onderneming waar zij leiding aan geven. Neysa Isenia, chief financial officer (cfo), die de laatste dagen optrad namens de directie, is nu eerstverantwoordelijk voor het nutsbedrijf. De regering had de laatste dagen al signalen afgegeven dat ingegrepen moest worden bij Aqualectra.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.