Al het nieuws

Trinidad: Projecten jaar lang adopteren

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het team van Cura Doet wil volgend jaar een stapje verder. Het idee is om bedrijven de mogelijkheid te geven projecten te adopteren en een jaar lang te steunen. Op die manier kunnen de organisaties iets teruggeven aan de maatschappij.

Curadoet2Dat zegt Vicky Trinidad na een ‘heel succesvolle negende editie’ van het vrijwilligersevenement. Nu al wordt achter de schermen nagedacht over de tiende Cura Doet volgend jaar. Die moet speciaal worden door een intensievere maatschappelijke bijdrage. ,,Het is in wezen een plicht van bedrijven iets terug te geven. We helpen met de mogelijkheid een project of organisatie minimaal een jaar te adopteren”, zegt Trinidad. ,,Dat kan met geld, maar ook met begeleiding, materiaal en vrijwilligersacties.”
Trinidad schat dat er op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei ‘zeker meer dan 5.000’ vrijwilligers de handen uit de mouwen hebben gestoken. Hoeveel precies is pas te zeggen nadat de dertig coördinatoren van de verschillende zones hun verslag hebben ingediend over het verloop van de dagen. De vrijwilligers zijn ingezet bij 301 projecten van 278 organisaties. ,,Elk jaar is weer anders”, zegt Trinidad. ,,Maar het is steeds weer mooi om de dankbaarheid en blije gezichten te zien en de saamhorigheid te voelen.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.