Al het nieuws

Van onze redactie
Willemstad - ,,Succesvol uitgevoerd”, zo bestempelt het Commandement der Zeemacht in het Caribisch gebied (CZMCarib) de eerste vlucht van de Koninklijke Luchtmacht met de MQ-9 Reaper vanaf vliegveld Hato op Curaçao.

Reaper,,Als de trainingen en opleidingen voorspoedig verlopen, zal de MQ-9 Reaper ook elders in de wereld ingezet kunnen worden.” De luchtmacht gaat vooral oefenen en trainen om bekend te worden met het nieuwe toestel dat vanuit de lucht informatie kan verzamelen.
De MQ-9 Reaper valt onder het CZMCarib en zal te zijner tijd ook ingezet kunnen worden bij de ondersteuning van civiele autoriteiten of voor opsporing en toezicht. ,,Daarbij wordt deels samengewerkt met de Verenigde Staten, zoals bij counterdrugsoperaties. Het vliegtuig dient voor verkenning en is ongewapend.”
De MQ-9 Reaper is een Remotely Piloted Aircraft System (RPas) en wordt bestuurd door piloten vanuit een cockpit op de grond. Curaçao had gisteren de primeur: Het is voor het eerst dat een Nederlandse MQ-9 een trainingsvlucht heeft uitgevoerd.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.