Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) en ontwikkelpartner Heritage Plaza Consortium (HPC) hebben gisteren de voortgang van de herontwikkeling van Waterfort Plaza gepresenteerd.

Plaza2Het plan van Waterfort Plaza is een levendig en aantrekkelijk gebied te creëren dat een positieve bijdrage moet leveren aan de revitalisering van Punda. Er is gekozen voor een multifunctioneel programma met onder meer appartementen, een arts & culture-centrum, onderwijs, een boetiekhotel, horeca en openbare ruimte. Voor de invulling van het programma zijn gesprekken geweest met ROC Mondriaan en Venture Café, zo meldt het APC in een persbericht.
Sinds de aankoop van het Plaza-complex vorig jaar zijn APC en HPC achter de schermen bezig geweest met een haalbaarheidsanalyse. In eerdere stakeholderssessies in mei en augustus 2021 zijn verschillende partijen meegenomen in het proces om input te krijgen en draagvlak te creëren.
De monumentale waterfortboogjes zijn een integraal onderdeel van het programma. Uitgangspunt hierbij is de waterfortboogjes publiek toegankelijk te maken via een wandelpromenade en de boogjes zelf in te vullen met diverse functies. Voor de uitwerking van de waterfortboogjes werken APC en HPC nauw samen met de overheid, Monumentenzorg en Monumentenfonds.
Op dit moment leggen APC en HPC de laatste hand aan de haalbaarheidsfase. De volgende stap is de uitwerking tot een definitief programma. Vervolgens beginnen de formele vergunningsprocedures die nodig zijn om het plan te realiseren.
Het is een complexe gebiedsontwikkeling die veel uitdagingen kent, zegt het APC. ,,Dit vraagt een zorgvuldige aanpak waarbij wij rekening houden met de historische locatie en de Unesco Werelderfgoedstatus van Willemstad.” APC en HPC hopen dat de herontwikkeling van Waterfort Plaza een ‘katalystor zal vormen voor Punda en de rest van Willemstad’. ,,Waterfort Plaza zal daarmee een impuls geven aan de economische groei en levendigheid van de binnenstad. We creëren directe en indirecte banen en stimuleren een nieuwe vorm van cultuur- en erfgoedtoerisme.” Zodra de vergunningen zijn verleend, wordt begonnen met de bouw.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.