Al het nieuws

KPC ontkent beschuldigingen dat agenten Lei Seku hebben overtreden

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Na onderzoek te hebben verricht ontkent het Korps Politie Curaçao (KPC) nu met klem dat twee hoge politiefunctionarissen afgelopen vrijdag - terwijl de Lei Seku van kracht is - bij een toko alcohol aan het nuttigen waren.

kpcDe berichtgevingen van verschillende media die dit eerder wel beweerden, noemt het KPC ‘ongefundeerde verklaringen en beweringen’. ,,Na kennis te hebben genomen van uitspraken tijdens een interview bij een lokale zender afgelopen zondag waarin de hoofdinspecteur van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) bevestigde dat er twee hoge politiefunctionarissen bij een toko met drank zijn aangetroffen, is het Korps Politie Curaçao meteen met een onderzoek begonnen”, aldus het KPC in een persbericht.

Tijdens het betreffende onderzoek dat onder leiding van Bureau Interne Zaken van het KPC plaatsvond, zijn onder andere de eigenaar van de toko gehoord; maar ook Ronny Cornelis, de hoofdinspecteur van MEO; het personeel van MEO dat tijdens de controle bij de toko aanwezig was; en de agenten die tijdens de controle bij de toko waren.

Naast de verhoren zijn ook videobeelden van de toko bekeken. ,,Uit alle verklaringen van de personen die gehoord zijn, is duidelijk geworden dat de twee politiefunctionarissen op geen enkel moment bij de betreffende toko waren en deze ook niet hebben bezocht voor het controleteam arriveerde”, aldus het KPC. ,,Deze functionarissen waren bij een carwash die enkele tientallen meters van de betreffende toko verwijderd is.”

Volgens het KPC zijn de twee functionarissen ook niet op de videobeelden te zien, zelfs niet in de directe omgeving van de toko. De conclusie van het onderzoek luidt dus dat ‘de twee functionarissen zich op geen enkel moment schuldig hebben gemaakt aan het overtreden van de geldende wet- en regelgeving’. ,,De leiding van het KPC betreurt dat op onzorgvuldige wijze de reputatie van haar leden en daarmee de integriteit van het korps is bezoedeld. De onjuiste verklaringen van een officiële bron was de reden voor totale afkeer vanuit de gemeenschap en heeft voor veel beledigingen onder andere op sociale media jegens de betreffende functionarissen gezorgd. Het KPC hoopt dat deze situatie zich niet nog eens voordoet, omdat het niet makkelijk is, zeker niet binnen een kleine gemeenschap als het onze, voor de gedupeerden om verder te gaan alsof er niets is gebeurd”, aldus de verklaring.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).