Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De buschauffeurs verenigd in de Sindikato Transporte Uní (STU) hebben zondagavond tijdens de algemene ledenvergadering besloten dat zij zelf de tarieven voor het busvervoer gaan berekenen. busjesMinister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling (MEO) zou hier wel voor openstaan, aldus STU.
De algemene ledenvergadering was georganiseerd na de presentatie van het onderzoek van de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) afgelopen woensdag. Volgens Giovanni Decaster, voorzitter van STU, konden de medewerkers van Soab de door de STU-chauffeurs gestelde vragen niet beantwoorden. In de ledenvergadering werd besloten het rapport niet te accepteren en in plaats daarvan zelf met een tariefberekening te komen.
Decaster stelt dat dit punt al eens met Rhuggenaath is besproken en dat de minister openstaat voor deze suggestie. Wel zou de overheid dan een plafond voor het tarief willen bepalen. In de eerste week van mei hebben Rhuggenaath en STU weer een bespreking. ,,Ditmaal zonder Soab erbij”, aldus Decaster.
In de ledenvergadering werd nog een tweede besluit genomen: voortaan zal het niet meer toegestaan zijn om kinderen ouder dan twee jaar gratis op schoot mee te laten reizen. Zij zullen voor een eigen zitplaats moeten betalen. De buschauffeurs hebben in hun bus flyers beschikbaar over dit onderwerp, evenals een flyer over de hantering van de oude tarieven.


Laatste nieuws

Apotheken woensdag

Woensdag 20 oktober 2021
PUNDA

Brievengat, tel.:7375098

OTROBANDA

Nos Deseo, tel.:8883538

Wega di Number Kòrsou

Dinsdag 19 oktober 2021

3773 - 6933 - 1264