Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Tijdens een bijzondere en plechtige vergadering van de eilandsraad is John Soliano afgelopen zaterdag beëdigd als de nieuwe gezaghebber van Bonaire.

BONSoliano3Eilandsecretaris Christopher Frans fungeerde als ceremoniemeester en waarnemend griffier Mathilde Koetsier las het koninklijk besluit voor met betrekking tot de benoeming van Soliano. Hij legde de eed af tegenover waarnemend Rijksvertegenwoordiger Jan Helmond, waarna het proces-verbaal van de eedaflegging werd ondertekend. Helmond hing vervolgens de ambtsketen om bij Soliano. In zijn eerste toespraak als gezaghebber benadrukte Soliano de uitdagingen van het bestuur en het belang van goed bestuur, empathie en vreedzaam samenleven. Daarna nam eilandsraadslid en tevens voorzitter van de vertrouwenscommissie, Benito Dirksz, het woord. Hij sloot zijn toespraak af met de woorden dat Soliano nu niet alleen huisvader, maar ook burgervader is. Voorafgaand aan de beëdiging nam de eilandsraad afscheid van waarnemend gezaghebber Reynold ‘Nolly’ Oleana. BONSoliano2Vertegenwoordigers van alle partijen in de eilandsraad bedankten Oleana voor zijn onvermoeibare inzet en toewijding. Gedeputeerde Anjelica Cicilia sprak namens het bestuurscollege (BC) haar waardering uit en herinnerde aan Oleana’s rol in de BC-vergaderingen, waar hij soms als een waardige ex-leraar ‘straf’ gaf wanneer iemand zich niet goed gedroeg. In zijn afscheidstoespraak waarschuwde Oleana de huidige en toekomstige politici om geen valse beloften te doen. Tot slot overhandigde Oleana de ambtsketen aan de griffier, zodat deze aan de nieuwe gezaghebber kon worden overgedragen.

Soliano gaf zaterdag een toespraak getiteld ‘Bonaire, een eiland in volle ontwikkeling, sterk en weerbaar’.

Wilt u de toespraak van gezaghebber Soliano lezen? Neem een online abonnement op de krant.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.