Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Een nieuwe klas van 15 studenten is gestart met de opleiding Algemeen Opsporingsambtenaar Caribisch Nederland.

BONbivakHet is de eerste keer dat de opleiding deels in Nederland en deels in het Caribisch gebied wordt gegeven.
De 15 studenten begonnen gisteren met een introductiebivak op Bonaire. Daarna gaan zij op 8 april voor 3 maanden naar de Koning Willem III-kazerne in Apeldoorn. Vervolgens ronden zij de opleiding af op Bonaire. Als zij de opleiding met goed gevolg afleggen, ontvangen zij eind januari 2025 hun diploma.
In Apeldoorn krijgen de studenten les in de basis-KMar-vaardigheden en worden zij IBT-gecertificeerd. Omdat de wetgeving en de praktijk in het Caribisch gebied afwijken van die in Nederland, volgen zij de functieopleiding op Bonaire. Hier krijgen zij de modules grensbewaking, politietaken, bewaken en beveiligen en doen zij de beroepspraktijkvorming. Tijdens het hele traject krijgen de studenten een maatwerkprogramma. In tegenstelling tot de marechaussees in Nederland blijven deze studenten na hun opleiding rijksambtenaar.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.