Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Afgelopen dinsdag kwamen vertegenwoordigers van verschillende organisaties die iets te maken hebben met de energievoorziening op Bonaire bijeen in het Terramar museum voor een bijeenkomst, georganiseerd door Bonaire Bon Transition (BBT). Aanwezig waren gezaghebber Nolly Oleana en vertegenwoordigers van WEB, Curoil, BIA, Bopec, ContourGlobal en het ministerie van I&W.

F13 breed overlegTijdens de bijeenkomst benadrukte Walter Wattenbergh, bestuurder van BBT, de voortdurende inzet van BBT en haar partners voor een veilige en steeds meer duurzame energievoorziening op Bonaire. Hij benadrukte ook de cruciale rol van samenwerking tussen verschillende belanghebbenden bij het realiseren van deze visie. ,,Structurele verandering is alleen mogelijk door ieders expertise te bundelen en samen te werken”, aldus Wattenbergh.

De bijeenkomst bood een platform voor discussie en samenwerking tussen de verschillende stakeholders, met als doel de energie-infrastructuur van Bonaire te verbeteren en te verduurzamen. Tijdens de bijeenkomst zijn ook de recente ontwikkelingen besproken, waaronder het mede-eigenaarschap van BBT van het zonnepanelenpark, gerealiseerd door ContourGlobal. Naast het benadrukken van de vooruitgang op het gebied van hernieuwbare energie, zijn ook toekomstige plannen besproken, waaronder de bouw van een nieuwe brandstofterminal. Ondanks inspanningen op het gebied van hernieuwbare energie blijft deze terminal noodzakelijk voor veilige opslag en distributie van brandstoffen op Bonaire. De moderne terminal zal bestaande opslagpunten vervangen.

www.bbtbonaire.com

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.