Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Nederlandse demissionair staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, Eric van der Burg, brengt een vierdaags werkbezoek aan de ABC-eilanden.

bonvdburgZijn bezoek start vandaag op Aruba en eindigt zaterdag op Bonaire.
Dit werkbezoek stond oorspronkelijk gepland voor 22 oktober tot en met 25 oktober vorig jaar, maar na aankomst op Aruba moest de reis van Van der Burg vroegtijdig worden afgebroken, omdat hij een zware voedselvergiftiging had opgelopen.
,,Door gesprekken met medewerkers en diverse werkbezoeken wordt de staatssecretaris bijgepraat over het migratiebeleid, de aanpak van mensenhandel en mensensmokkel en het grensbeheer op de eilanden. Doel van het bezoek is inzicht houden in de actuele situatie en de migratievraagstukken op de eilanden”, zo is te lezen in de officiële aankondiging van het bezoek van de bewindsman.
Op Aruba zal Van der Burg onder meer spreken over de mogelijkheden om samenwerking tussen grensautoriteiten te bevorderen. Ook staan gesprekken over mogelijke optimalisaties in de vreemdelingenketen op het programma en wordt gesproken over migratiebeleid en grenstoezicht.
Van der Burg vervolgt zijn werkbezoek op Curaçao. Hier gaat hij in gesprek met medewerkers van de Toelatingsorganisatie en wordt hij bijgepraat over het migratiebeleid en de aanpak mensenhandel en mensensmokkel.
Tot slot reist de staatssecretaris door naar Bonaire, alwaar hij een update krijgt over het regime van vreemdelingenbewaring.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.