Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Stichting Nationale Parken Bonaire (Stinapa) heeft besloten dat het Washington Slagbaai Park zes dagen per week geopend blijft. Het park wordt niet de hele week opengesteld voor publiek om de natuur de kans te geven om te herstellen.

BONparkEen paar maanden geleden, in april, is besloten om het park zes dagen in plaats van de normale zeven dagen per week open te stellen om meer nadruk te leggen op het natuurherstel en herbebossingsproject ‘Proyekto Parke Bunita’. Dit project loopt al meer dan drie jaar in het park en hoewel het succesvol wordt genoemd zijn er nog steeds gebieden die extra aandacht nodig hebben. Daarom is in april besloten het park één dag per week te sluiten. Deze dag stelt de rangers in staat om meer gericht onderhoudswerk te verrichten. Na enkele maanden is de situatie opnieuw beoordeeld en is besloten om de huidige openingstijden te handhaven, ‘vanwege de positieve impact van de herbebossingsproject binnen het park’.
Het Washington Slagbaai Park is geopend van dinsdag tot en met zondag van 8.00 uur tot 17.00 uur. Entree tot het park is mogelijk tot en met 14.30 uur.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.