Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Vorige week organiseerde de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) haar tweejaarlijkse bestuursvergadering, dit keer op Bonaire.

F16 BON natuurparkenDe vergadering bood een belangrijk platform voor het bespreken en bepalen van de meest effectieve manieren om beschermde gebiedsbeheerorganisaties (parken) in het Nederlands Caribisch gebied te ondersteunen en om kennis en ervaringen uit te wisselen.
DCNA is een natuurbeschermingsnetwerk zonder winstoogmerk dat ondersteuning biedt aan de parken van de zes eilanden van de Nederlandse Cariben. De bestuursvergadering was voor elk van de parken de gelegenheid om samen te werken, middelen te delen en informatie en ideeën uit te wisselen. ,,Door samen te werken, kan elk eiland van de andere eilanden leren, hun successen maximaliseren en leren van de meer uitdagende ervaringen”, aldus DCNA.
Cruciale onderwerpen die vorige week besproken zijn waren de DCNA 2030-strategie, de uitbetaling van het DCNA Trustfonds voor Natuurbehoud en de fondsenwervingsstrategie. In de komende jaren zal de natuurbeschermingsorganisatie meer geld inzamelen om duurzame financieringsbronnen voor natuurbehoud veilig te stellen. Tijdens de bijeenkomst werd het eerste concept van het projectportfolio van DCNA, gebaseerd op projectwensen van de parken, gepresenteerd. Ook zijn er updates verstrekt door het secretariaat en de DCNA-werkgroepen die zijn opgezet om de onderzoeks- en monitoringinspanningen en jongerenparticipatie te verbeteren. De meerdaagse bijeenkomst werd afgesloten met een excursie door de mangroven met de Mangrove Maniacs. De bestuursleden leerden over het mangroveherstelwerk in Lac Bay en hielpen bij het verbreden van een kanaal. De volgende DCNA-bestuursvergadering staat gepland van 12 tot 16 april 2023 op Sint Eustatius.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).