Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - De bouw van de prefab-woningen in het Laura Linzey Daycare Centre op Saba verloopt volgens planning. De prefab-woningen, die als tijdelijke voorziening dienen totdat de nieuwe vaste locatie voor kinderopvang in The Bottom is gerealiseerd, moeten deze zomer gereed zijn.

beshuisvestingDe achttien units worden in een L-vorm geplaatst en omvatten drie grote klaslokalen, twee kitchenettes, personeels- en kinderbadkamers en een kantoorruimte voor het management. Ze zijn volledig uitgerust en orkaanbestendig en ze worden door aannemer Work Monster geplaatst in de achtertuin van de huidige kinderopvanglocatie bij het voormalige Governor’s House in The Bottom. Er komt plek voor alle kinderen van het kinderdagverblijf, dus ook voor de voorschoolse groep die nu elders is gehuisvest. Als de units deze zomer klaar zijn voor gebruik, wordt de peutergroep herenigd met de andere kinderen van het kinderdagverblijf en wordt de huidige locatie van de peutergroep in de pastorie van de Anglicaanse Kerk in The Bottom gesloten. In het voormalige Gouverneurshuis blijven alleen de baby's, het administratiekantoor, de personeelskamer, de opleidingsruimte voor het personeel, de berging en de overdekte veranda (eetgedeelte).
Met de plaatsing van de prefab-units voldoet de kinderopvang aan alle eisen van de Basis Eilandsverordening kinderopvang Saba. ,,Het zal de kwaliteit bieden die we nodig hebben. We zijn erg tevreden met de openheid, het licht en de ruimte die de nieuwe tijdelijke huisvesting zal bieden”, aldus manager Tessa Alexander.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.