Al het nieuws

‘Streven opening resort 1 december’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Bonaire - De bedoeling is dat het nieuwe Chogogo Resort op Bonaire volgens planning op 1 december open gaat. Daarvoor zal ook het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) zijn best doen, mits de Chogogo-directie zich houdt aan de strenge voorwaarden die zijn gesteld.

F15BON ChogogoDat is afgesproken na overleg tussen beide partijen. De openingsdatum van het resort leek in het gedrang te komen nadat op laste van de autoriteiten de aanleg van het strand moest worden gestopt. Dat omdat er geïmporteerd zand was gestort zonder de vereiste vergunningen en Milieu Effect Rapportage (MER).
In een gezamenlijk persbericht laten Chogogo en het OLB nu weten dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt over de voorwaarden waaronder de werkzaamheden kunnen worden voortgezet. ,,Bonaire en het Chogogo Resort hebben een gezamenlijk belang en dat is de gasten die vanaf 1 december worden verwacht een plezierige vakantie op ons eiland te bieden”, aldus het Bestuurscollege. ,,Als Chogogo zich aan de voorwaarden houdt dan zal het OLB zich ook inspannen om ervoor te zorgen dat wat van onze kant moet gebeuren, tijdig gebeurt.”
Chogogo-directeur Hans Schellevis stelt in het persbericht blij te zijn met de uitkomst van het overleg. Tegen het Antilliaans Dagblad zei Schellvis gisteren desgevraagd ‘begin augustus meerdere aanvragen ingediend te hebben voor vergunningen’. ,,Maar de instanties zijn onderbezet en de aanvragen zijn blijven liggen.” Het Bestuurscollege geeft toe dat ‘het proces binnen het OLB ook niet helemaal correct is verlopen’, maar stelt tegelijkertijd ‘nog achter het besluit te staan om het resort een zware boete op te leggen’.
Dat er zand uit Frans-Guyana is geïmporteerd is volgens Chogogo-directeur Schellevis heel gebruikelijk op Bonaire. Op het eiland zijn er meerdere plekken waar dit zand is gebruikt. ,,Daarom hebben we hiervoor gekozen”, zegt Schellevis tegen het <f"ADScala-Italic">Antilliaans Dagblad<f"ADScala-Romein">. In het gezamenlijke persbericht benadrukt hij dat de directie juist veel aandacht schenkt aan het milieu. ,,De bescherming van de natuur en in het bijzonder van het koraal staat bij ons vanzelfsprekend voorop, want dat is waarvoor onze gasten komen.”
In november 2016 werden de contracten ondertekend voor de bouw van het resort op de plek van het voormalige Sunset Beach Hotel en draagt Bonaire Overheidsgebouwen nv het eigendom over aan Janesloot nv, beter bekend als Chogogo Resort. Dan is de boodschap dat de bouw van het Time to Smile Chogogo Dive & Beach Resort met 197 appartementen en een door het complex kronkelend zwembad met stromend water in de tweede helft van 2017 zal beginnen en 2,5 jaar zal duren. Het strand ervoor zou openbaar blijven en dus toegankelijk voor de bevolking van Bonaire.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).