Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het afgelopen weekend is het aantal actieve gevallen van Covid-19 op Bonaire flink gedaald maar het aantal ziekenhuisopnames is juist gestegen. Dit is voor Fundashon Mariadal reden om een gedeelte van het ziekenhuis speciaal in te richten voor Covid-patiënten en de regels aan te scherpen.

F15BON opnamesDoor de maatregel moet de ‘normale’ zorg worden afgeschaald en worden electieve (niet acute) operaties zelfs tijdelijk stopgezet. Er is per dag 1 bezoeker toegestaan, het dragen van mondkapjes is verplicht en bezoekers worden bij binnenkomst gescreend.
Er lagen gisteren 11 patiënten met corona in het ziekenhuis op Bonaire waarvan er 3 intensieve zorg nodig hebben en er is 1 patiënt van Bonaire naar het ziekenhuis op Curaçao verplaatst. Zaterdag waren er van de 33 binnengekomen testresultaten 4 positief en gisteren 5 van de 64. Er zijn 20 personen hersteld verklaard door de afdeling Publieke Gezondheid. Het aantal actieve gevallen van Covid-19 is gedaald van 96 op vrijdag naar 85 gisteren.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.