Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het afgelopen weekend is het aantal actieve gevallen van Covid-19 op Bonaire flink gedaald maar het aantal ziekenhuisopnames is juist gestegen. Dit is voor Fundashon Mariadal reden om een gedeelte van het ziekenhuis speciaal in te richten voor Covid-patiënten en de regels aan te scherpen.

F15BON opnamesDoor de maatregel moet de ‘normale’ zorg worden afgeschaald en worden electieve (niet acute) operaties zelfs tijdelijk stopgezet. Er is per dag 1 bezoeker toegestaan, het dragen van mondkapjes is verplicht en bezoekers worden bij binnenkomst gescreend.
Er lagen gisteren 11 patiënten met corona in het ziekenhuis op Bonaire waarvan er 3 intensieve zorg nodig hebben en er is 1 patiënt van Bonaire naar het ziekenhuis op Curaçao verplaatst. Zaterdag waren er van de 33 binnengekomen testresultaten 4 positief en gisteren 5 van de 64. Er zijn 20 personen hersteld verklaard door de afdeling Publieke Gezondheid. Het aantal actieve gevallen van Covid-19 is gedaald van 96 op vrijdag naar 85 gisteren.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).