Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Tourism Corporation Bonaire (TCB) is blij dat het vliegverbod is opgeheven en dat Bonaire weer Noord-Amerikaanse reizigers zal verwelkomen met rechtstreekse vluchten vanuit Atlanta, Miami, Houston en Newark.
Delta hervat volgens TCB haar wekelijkse rechtstreekse vluchten vanuit Atlanta vanaf zaterdag 6 februari en American Airlines en United Airlines staan gepland op 13 februari 2021.

F14 BON tcbAmerican Airlines voert twee vluchten per week uit vanuit Miami, op woensdag en op zaterdag. United Airlines vliegt op zaterdag rechtstreeks vanuit Houston en Newark. Om 10 dagen quarantaine te voorkomen, moeten reizigers een negatieve PCR-test kunnen laten zien die maximaal 72 uur voor aankomst is afgenomen. Bovendien moeten ze 48 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring invullen. Bezoekers kunnen volgens TCB op het eiland een PCR-test of antigeentest laten doen om te voldoen aan de CDC-vereisten voor terugkeer naar de Verenigde Staten (VS).

GGD-arts Luinstra-Passchier verklaarde vrijdag tijdens de persconferentie dat er op Bonaire momenteel niet zoveel testen afgenomen kunnen worden maar dat er wel initiatieven zijn om de capaciteit uit te breiden. Mogelijk doelde zij op gezondheidscentrum Bon Bida Bonaire dat sinds 14 januari een reguliere PCR-test aanbiedt in samenwerking met Medical Laboratory Services Curaçao. De test kost 150 dollar en de reizigers ontvangen de uitslag en de reisdocumenten binnen 24 tot 36 uur. Ook biedt het bedrijf een antigeen-sneltest aan voor scholen, bedrijven en particulieren. Deze kost 75 dollar.

Tourism Corporation Bonaire werkt momenteel met Diamond Public Relations aan verschillende marketingcampagnes voor de Amerikaanse markt. ,,We zijn erg tevreden dat we eindelijk kunnen beginnen met onze marketingactiviteiten en campagnes richting de Amerikaanse markt na de aankondiging dat directe vluchten vanuit de VS naar Bonaire weer mogelijk zijn. De VS zijn een van onze belangrijkste markten, waar de meeste van onze duikvrienden en ambassadeurs vandaan komen”, aldus Marjolein Oleana, business manager bij TCB.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).