Al het nieuws

Van onze correspondent
Den Haag - De exacte bedragen voor de uitkeringen, het minimumloon en de kinderbijslag voor 2019 zijn door staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekendgemaakt.

BONDoor inflatie en de maatregelen van het kabinet in het kader van armoedebestrijding gaan de bedragen fors omhoog.
De kinderbijslag stijgt op Sint Eustatius en Saba met 52,4 procent naar 64 dollar per kind per maand. Op Bonaire bedraagt de stijging 53,5 procent en daar komt de kinderbijslag uit op 62 dollar. Tot nu toe was de kinderbijslag respectievelijk 42 en 40 dollar.
De minimumlonen gaan op Saba het meest vooruit, namelijk met 9,4 procent van 5,58 naar 6,21 dollar per uur. De ouderdomsuitkering AOV gaat met hetzelfde percentage omhoog van 707 naar 774 dollar.
Op Bonaire gaan het minimumloon en AOV met 8,5 procent omhoog en op Sint Eustatius met 6,1 procent. Voor Bonaire betekent dit een stijging van het minimumloon van 4,76 naar 5,16 per uur en op Statia van 6,09 naar 6,46 dollar. De AOV gaat op Bonaire van 593 naar 644 dollar per maand en op Sint Eustatius van 759 naar 805 dollar.
Zoals ook al bekend was, gaan de premies voor werkgevers omlaag van 18,4 procent naar 13,4 procent. Het kabinet hoopt dat dit verschil door de werkgevers wordt doorgegeven aan de werknemers door de lonen te verhogen. Verder was ook al bekend dat de inkomensgrens voor bijzonder bijstand wordt verhoogd van 100 procent naar 120 procent van het minimumloon, zodat meer mensen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming voor noodzakelijke uitgaven.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).