BES

Van onze correspondent
The Bottom/Oranjestad - Een zogenoemde ongeorganiseerde tropische golf bevindt zich momenteel boven de centrale tropische Atlantische Oceaan (op de foto afgebeeld in oranje). De effecten van deze ‘tropical wave’ kunnen op Saba en Statia van maandag tot woensdag voelbaar zijn.

BESweerDe voorspellingen over de ontwikkeling van het systeem zijn op dit moment nog onzeker. Er kunnen mogelijk zware regenval, onweersbuien en harde wind optreden. Er is een kleine kans dat de ABC-eilanden ermee te maken krijgen. Daarnaast is er tweede een tropical wave (afgebeeld in geel) in ontwikkeling aan de westkust van Afrika, met tekenen van activiteit. De kans op ontwikkeling binnen de komende twee dagen is klein, maar de prognoses kunnen volgens het National Hurricane Center in deze tijd van het jaar snel veranderen.
Vanwege alle onzekerheid over de ontwikkeling van de weersystemen wordt bewoners gevraagd hun woning en eigendom zo goed mogelijk voor te bereiden en te beveiligen volgens de inmiddels bekende richtlijnen. ,,We zullen de ontwikkeling van de weersystemen blijven volgen en het publiek updaten naarmate ze dichterbij komen”, aldus de lokale overheid.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.