Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Bij de politiebureaus van Oranjestad en San Nicolas hangen tijdelijk geen camera’s.

F19 ARU camerasHet Korps Politie Aruba (KPA) hoopt daarmee de drempel weg te nemen om vuurwapens in te leveren.
Het KPA en het Openbaar Ministerie (OM) zijn een actie gestart waarbij personen die vuurwapens in hun bezit hebben en daar vanaf willen, deze bij de twee genoemde politiebureaus kunnen inleveren. Als de persoon het wapen illegaal in zijn bezit had, zal hij daarvoor niet worden vervolgd. De actie is op 21 november begonnen en duurt tot en met 26 december.
Woordvoerder Liliana Rasmijn liet gisteren weten dat - gericht op deze actie - de camera’s zijn weggehaald. ,,We hebben hiertoe besloten om verwarring te voorkomen.” Bij de twee politiebureaus is namelijk een blauwe container neergezet. Wie een wapen wil inleveren, kan die deponeren in deze container. Dat willen personen ongezien kunnen doen. Via een camera kan de politie echter zien wie de vuurwapens inleveren. Dat is nu dus niet meer.
Het KPA hoopt dat wapenbezitters gebruik maken van deze actie om hun vuurwapen in te leveren. ,,We willen de samenleving veilig maken en illegale vuurwapens horen niet op straat. Help ons daarmee om ze van straat te halen.” Wie een vuurwapen inlevert, wordt gevraagd om het wapen goed in te pakken.
In de container kunnen niet alleen vuurwapens worden gedeponeerd, maar ook munitie en onderdelen van wapens. Toen de autoriteiten onlangs de actie aankondigden, gaven ze als reden dat ongecontroleerd vuurwapenbezit op Aruba een probleem is. Vuurwapengebruik leidt tot ernstige incidenten en de bevolking voelt zich niet veilig in de wetenschap dat er illegaal wapens in omloop zijn.
Wie betrapt wordt op illegaal vuurwapenbezit, kan rekenen op hoge straffen. Het OM zal een hoge straf eisen en de rechter volgt deze strafeis meestal, aldus het OM.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).