Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het Water- en Energie Bedrijf (WEB) heeft sinds 1 oktober een nieuw hedging-contract afgesloten. Tot het einde van dit jaar betaalt WEB een vaste prijs van 77 dollar of minder per ton. Het staatsbedrijf heeft dit gistermiddag bekendgemaakt.

F14 ARU webDoor de vaste prijsafspraak is het staatsbedrijf naar eigen zeggen in staat om de financiële positie van het bedrijf te beschermen in het geval dat de prijs van brandstof weer omhoog gaat. Het nieuwe contract is heel het vierde kwartaal van kracht. WEB zal per ton 77 dollar betalen. Gaat de brandstofprijs omhoog, dan blijft voor het staatsbedrijf toch het tarief van 77 dollar gelden. Zakt de prijs van brandstof onder de 77 dollar, dan betaalt WEB de lagere marktprijs die op dat moment geldt.

,,Op deze manier beschermen we onze financiële positie. Bovendien houden we de gevolgen van de eerdere hoge brandstofprijzen in 2022 binnen de perken”, aldus een verklaring van WEB. Het bedrijf gebruikt hedging als een verzekering tegen ongewenste prijsontwikkelingen. Dit houdt in dat er een verzekering is gekocht tegen mogelijke ongewenste prijsveranderingen. WEB betaalt een premie voor deze verzekering en heeft daarmee de garantie dat het tarief van kracht blijft.

WEB laat weten dat ze vorige week de mooie kans kreeg om te kunnen hedgen.,,De bevolking heeft hiermee de garantie dat de prijzen in 2022 niet zullen stijgen.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.