Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba Airport Authority (AAA) blikt terug op een succesvol 2021. De luchthaven verwerkte 103 procent meer passagiers, vergeleken met 2020. Dat blijkt uit het jaarverslag dat AAA deze week heeft gepubliceerd.

F18ARU meer passagiers luchthavenVia de Arubaanse luchthaven reisden in totaal 1.842.864. Dat is meer dan verwacht en het is ook een herstel van 69 procent vergeleken met 2019. Dat pre-pandemiejaar wordt als een recordjaar gezien.

Ondanks dat het een succesvol jaar was, leek dat er in het begin niet op. In het eerste kwartaal was er sprake van een zeer langzaam herstel. De rest van het jaar maakte dit echter goed. Directeur Joost Meijs vertelt dat Aruba Airport de visie en strategie van het bedrijf opnieuw heeft gedefinieerd. ,,Dat zal ons de komende tijd een duidelijke richting geven. Het zal er ook voor zorgen dat onze toegevoegde waarde voor een duurzame economie en gemeenschap op Aruba zo groot mogelijk is.”

De directeur is alle AAA-medewerkers en iedereen bij de luchthaven dankbaar omdat ze hebben bijgedragen aan de resultaten die de afgelopen jaar zijn behaald: ,,De luchtvaartmaatschappijen, de passagiers, onze zakenpartners, vertegenwoordigers van autoriteiten, de raad van commissarissen, onze aandeelhouder en vooral onze medewerkers.”

De Raad van Commissarissen en de aandeelhouder (het Land Aruba) van AAA hebben het jaarverslag van 2021 op 29 april goedgekeurd en vastgesteld. Dat gebeurde in aanwezigheid van het management en de externe financiële accountant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).