Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Na vijf dagen debatteren heeft het parlement dinsdagavond laat de begroting van 2022 goedgekeurd. ,,Het begrotingstekort voor dit jaar is 228 miljoen florin en dat is lager dan verwacht.”

staten ArubaDat laat de regering bij monde van Financienminister Xiomara Maduro (MEP) weten. Het tekort komt lager uit omdat het economisch herstel voorspoediger verloopt. De regering wil in 2023 een overschot hebben.

De minister geeft een kort overzicht van hoe het tekort minder is geworden. Het Land Aruba had in 2019 een klein overschot van 3,9 miljoen florin. De pandemie zorgde voor minder inkomsten en de regering maakte veel extra kosten. Het overschot werd in 2020 een tekort van 764 miljoen florin. Vorig jaar was het tekort minder, 534 miljoen florin. In 2022 staat er in de begroting een tekort van 228 miljoen florin.

,,Om Aruba sterker uit de pandemie te laten komen, is een begrotingsoverschot nodig”, aldus de minister. ,,De regering probeert de kosten te verlagen en om meer inkomsten te krijgen. Daarmee kunnen we tot een overschot komen in 2023. Het vergt discipline om dit in zo’n korte periode te realiseren. Maar als we dit begrotingstekort te lang houden, is er geen ruimte om andere projecten te laten uitvoeren.”

Premier Evelyn Wever-Croes bedankte na afloop de regeringsfracties voor hun steun. ,,De regering heeft dit jaar uitgeroepen tot het Jaar van Investeringen en Kansen en daar hoort een goede begroting bij. We hebben het over investeren in jezelf, in de mens en economisch. Ondanks de financiele beperkingen doen we ons best om alles te kunnen betalen wat nodig is.” Eén van de projecten waarop de overheid in zijn geheel zich zal richten is e-Governement en digitalisering.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.