Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad – De regering gaat niet akkoord met het voorstel van de vakbonden om minder uren te werken. Dat staat in een brief die de vakbonden Sada, Simar, Spa en Seppa gisteren hebben ontvangen, ondertekend door premier Evelyn Wever-Croes.

F14 OPARU minderuren1De vakbondsleiders hadden op 31 januari aan de regering laten weten dat hun achterban vanaf 1 februari maandelijks minder uren werkt, omdat de regering de 12,6 procent salariskorting niet wil intrekken. Gisteren reageerde de regering daar weer op met een brief terug. Daarin wordt de vakbonden dringend gevraagd om rekening te houden met het algemeen belang van Aruba en de noodzaak om financiële steun vanuit Nederland te blijven ontvangen. ,,We verzoeken u om te blijven onderhandelen en met de regering in gesprek te blijven”, aldus de premier.
De regering blijft erbij dat de 12,6 procent salariskorting een voorwaarde van Nederland is. Zolang Aruba afhankelijk is van financiële steun uit Nederland, zal de 12,6 procent salarisvermindering van kracht blijven. In de brief wordt herhaald dat de ambtenaren 5 procent van de 12,6 procent uitbetaald kunnen krijgen, als ze 13 ATV-dagen inleveren.
De vakbonden, en dan met name Simar en Seppa, passen de arbeidstijdverkorting intussen toe. In het onderwijs betekent dit dat alle lesuren zijn ingekort, zodat de leerkrachten 1 uur per dag minder werken. De Douane is met de achterban in overleg op welke manier de douanemedewerkers per maand 22 uur minder gaan werken. De 22 uur staat gelijk voor de 12,6 procent die wordt gekort op het salaris.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).