Al het nieuws


Van onze correspondent
Oranjestad - De rector van Colegio Arubano heeft gereageerd op het leerlingenprotest van afgelopen vrijdag. Hij geeft de leerlingen krijgen een compliment omdat ze gebruik hebben gemaakt van hun recht om hun stem te laten horen.

arucolegioDaarnaast verwijst hij naar twee platformen waar de school momenteel mee bezig is om de communicatie te verbeteren. Rector Tim Croes laat weten dat hij momenteel niet op Aruba is, maar dat hij wel wordt geïnformeerd over de gang van zaken. ,,Ik heb kennisgenomen van het aangeboden manifest en zal de indieners na mijn terugkomst uitnodigen om samen tot een oplossing te komen.”
Croes heeft vernomen dat het protest vreedzaam is verlopen en dat de leerlingen daarna rustig naar hun les zijn gegaan. ,,Dat verdient een groot compliment. Het is heel goed dat leerlingen hun stem laten horen.” Hij geeft aan dat de school de communicatie met leerlingen wil verbeteren. De school is bezig om een leerlingenraad op te richten en werkt aan een Adviescommissie Colegio Arubano. In deze commissie zitten personeelsleden, ouders en leerlingen. ,,Deze commissie gaat komende maand van start”, laat de rector weten.
Hij spreekt de hoop uit dat beide platformen bijdragen aan het verbeteren van de communicatie, door de lijnen korter te maken. ,,In mijn visie bereik je het meeste door met elkaar het gesprek aan te gaan en goed naar elkaar te luisteren.” Croes sluit zijn brief aan de ouders af met de verwijzing naar de eerste CP/SE-periode. ,,Ik wens alle leerlingen daar veel succes bij en hoop op mooie resultaten.”
Afgelopen vrijdag voerden bijna 1.000 van de 1.400 leerlingen van de middelbare school actie tegen de nieuwe kledingvoorschriften. Ze kwamen die dag allemaal in een wit of rood uniform naar school en verzamelden zich met borden buiten op het plein. Het was een stil protest, waarbij ze een handtekeningenactie hadden gehouden en een brief met uitleg aan de schooldirectie hadden overhandigd. ,,We hopen dat we met dit stille protest wel gezien worden en serieus genomen worden.”