Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Volgens minister-president Evelyn Wever-Croes zet de regering vol in op hernieuwbare energie. Dat zei ze tijdens de German Green Technology Conference.
conferenceIn Renaissance Convention Center is woensdagmiddag de German Green Technology Conference gehouden. Het thema was: ‘Smart buildings for sustainable Caribbean islands’. De kosten van het evenement worden gedragen door het Duitse consortium German Green Technology Hub, dat bestaat uit verschillende Duitse specialisten in hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en alternatieve bouwmaterialen.
Deskundigen uit Duitsland en verschillende Caribische landen, waaronder Aruba, hebben de mogelijkheden voor redelijke energieprijzen door duurzame technologieën toe te passen in huizen en gebouwen besproken.
Het Duitse consortium heeft plannen om een Smart Energy House te bouwen in de Smart Community Aruba en zal dienen als showcase voor de regio. Het doel is om te laten zien hoe de Duitse producten en technologie kunnen bijdragen aan het terugdringen van het energieverbruik op Aruba en het Caribisch gebied. Het Smart Energy House maakt gebruik van zonne- en windenergie en wordt uitgerust met systemen om te koelen, isoleren en ventileren.
De plannen voor het Smart Energy House in 2021 zijn in volledige samenwerking met de FCCA en andere stakeholders van de Smart Community Aruba en ook met de steun van de Duits-Nederlandse Kamer van Koophandel.
Volgens minister-president Evelyn Wever-Croes zet de regering vol in op hernieuwbare energie. ,,Na een turbulent jaar zijn de plannen klaar om gepresenteerd te worden. Samen met alle stakeholders werken we aan schone, betrouwbare en betaalbare energie voor alle burgers, bedrijven en bezoekers.” Volgens haar is de technologie niet het grootste probleem op Aruba, maar de acceptatie.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).