Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Onder leiding van Fifa-instructeur Leonard Lak zijn dertig mensen opgeleid tot trainer van de ‘grassroots’, voetballertjes tot 13 jaar. De cursus werd georganiseerd door Federashon Futbòl di Kòrsou (FFK) en stond onder auspiciën van de internationale voetbalassociatie Fifa.

De cursus was van 21 tot 25 september. De deelnemers kregen informatie en oefeningen aan de hand van cursusmateriaal van de Fifa en brachten wat zij in theorie geleerd hadden in de praktijk met een groep jeugdvoetballers. De week werd afgesloten met een Grassroots Festival dat door de cursisten werd georganiseerd en waaraan ongeveer 175 kinderen van het lager onderwijs meededen. Door middel van spelletjes leerden de jongens en meisjes spelenderwijs de ‘roots’, de basistechnieken, van het voetbal. Alle dertig deelnemers sloten de cursus met succes af. FFK doet een beroep op de nieuwe trainers die nog niet actief zijn om zich aan te sluiten bij een voetbalclub op het eiland en zo bij te dragen aan de ontwikkeling van het jeugdvoetbal.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.