Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Onder leiding van Fifa-instructeur Leonard Lak zijn dertig mensen opgeleid tot trainer van de ‘grassroots’, voetballertjes tot 13 jaar. De cursus werd georganiseerd door Federashon Futbòl di Kòrsou (FFK) en stond onder auspiciën van de internationale voetbalassociatie Fifa.

De cursus was van 21 tot 25 september. De deelnemers kregen informatie en oefeningen aan de hand van cursusmateriaal van de Fifa en brachten wat zij in theorie geleerd hadden in de praktijk met een groep jeugdvoetballers. De week werd afgesloten met een Grassroots Festival dat door de cursisten werd georganiseerd en waaraan ongeveer 175 kinderen van het lager onderwijs meededen. Door middel van spelletjes leerden de jongens en meisjes spelenderwijs de ‘roots’, de basistechnieken, van het voetbal. Alle dertig deelnemers sloten de cursus met succes af. FFK doet een beroep op de nieuwe trainers die nog niet actief zijn om zich aan te sluiten bij een voetbalclub op het eiland en zo bij te dragen aan de ontwikkeling van het jeugdvoetbal.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).