Al het nieuws

De schade valt mee. Dat meldt premier Luc Mercelina.

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Volgens de Meteorologische Dienst van Sint Maarten bevond de tropische storm zich gistermiddag om 17.00 uur op 65 mijl ten westen van Sint Maarten.

F07 BovenwindenDe hoogste windstoot die op het vliegveld werd gemeten was 60 mijl per uur. De Port St. Maarten Group kondigde aan dat op basis van een voorlopige beoordeling van de havenfaciliteiten er geen tekenen zijn van schade aan de infrastructuur door de ruwe zee. Voorlopig kunnen er geen schepen aanmeren in de havenfaciliteiten zolang de zee ruw is.

Voor de meeste sectoren is het vandaag weer business as usual. De dienstverlening op de internationale luchthaven Princess Juliana wordt vandaag om 07.00 uur hervat. De scholen blijven voorlopig dicht. De schoolbesturen moeten eerst de eventuele schade in kaart brengen om er zeker van te zijn dat alles in orde is voor de start van het nieuwe schooljaar. De minister van Onderwijs zal officieel aankondigen wanneer de scholen weer opengaan.

F07 Bovenwinden NEWDe opruimploegen zijn gisteren al bezig geweest met het verwijderen van omgewaaide bomen en ander puin. Deze werkzaamheden zullen worden voortgezet. Automobilisten moeten rekening houden met overstromingen in laaggelegen gebieden en moeten voorzichtig rijden. Alle bedrijven kunnen vanaf vandaag hun normale bedrijfsactiviteiten hervatten. Ook de overheidskantoren hanteren vandaag hun reguliere openingstijden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.