Al het nieuws

Na toename schietpartijen en onrustige nacht in Dutch Quarter

Van onze redactie
Philipsburg/Willemstad - Na een zeer onrustige nacht van zondag op maandag in de wijk Dutch Quarter op Sint Maarten - waarbij vermoedelijk vijftien keer is geschoten, auto’s in brand gingen, plundering dreigden en tien personen zijn aangehouden - heeft het Korps Politie Sint Maarten (KPSM) tijdelijk extra stop- en zoekbevoegdheden onder de Vuurwapenverordening gekregen.

F10 SXM RellenDeze maatregel is gisteren ingevoerd op bevel van het Openbaar Ministerie (OM) Sint Maarten, als reactie op het ook in algemene zin toenemende aantal schietincidenten. Zo staat de teller dit jaar al op meer dan 140 geregistreerde incidenten, aldus KPSM.

Op 4 augustus ontving KPSM rond 22:20 uur een melding dat er vijftien schoten in Dutch Quarter zouden zijn gehoord. De politie reageerde, met behulp van militairen die al paraat stonden, op de oproep. Er ontstond echter een confrontatie tussen een groep personen en wetshandhavers en ook werd er een blokkade opgeworpen door personen in het gebied. Op een gegeven moment moest de supermarkt ter plaatse beschermd worden tegen inbraak en plundering. Meer dan tien mensen zijn gearresteerd en minstens vier voertuigen zijn beschadigd - total loss - door brand, waaronder een ongemarkeerde politiewagen.

De extra bevoegdheden zijn voor een periode van één etmaal, ofwel 24 uur, maar dit bevel kan worden verlengd. Agenten zijn gemachtigd om voertuigen te doorzoeken en mensen die zich op de openbare weg of op een voor het publiek toegankelijke plaats bevinden, te verzoeken mee te werken aan onderzoeken van zowel hunzelf als hun persoonlijke bezittingen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.