Al het nieuws

Van onze redactie
Philipsburg - In een poging om het geweld met vuurwapens te beperken en de algemene veiligheid van de gemeenschap te waarborgen in aanloop naar en ook na de komende verkiezingen, heeft het Korps Politie van Sint Maarten (KPSM) een uitgebreid plan uitgerold.

SXMControles1Dit plan, dat samenwerking met andere wetshandhavingsinstanties en mariniers omvat, richt zich op verhoogde surveillance en controle op het eiland.
De afgelopen dagen heeft KPSM een reeks controles uitgevoerd - inclusief verkeerscontroles - op verschillende hotspots en locaties die bekendstaan om hun hoge activiteit. Naast verkeersregels zijn deze controles ook gericht op de handhaving van vuurwapen- en drugswetten om de openbare veiligheid te waarborgen.
Het ging daarbij onder andere om de Walter Nisbeth Road, de Bush Roadrotonde, Zagersgut-rotonde en het Maho-gebied. In totaal werden 50 voertuigen gestopt en geïnspecteerd. Vier personen werden aangehouden wegens het niet hebben van de juiste documentatie. Achttien bestuurders kregen boetes voor het rijden zonder de juiste papieren of voor het hebben van voertuigen die niet voldeden aan verkeersvoorschriften en wetten.
Vijf voertuigen, die niet voldeden aan de wegenverordening, werden weggesleept en de bestuurders kregen boetes. Tijdens deze controles confisqueerden agenten ook verschillende verboden items, waaronder illegale substanties en ongeregistreerde vuurwapens.
,,Deze acties, uitgevoerd in samenwerking met de mariniers, maken deel uit van onze voortdurende inspanningen om de openbare veiligheid en orde te handhaven. De controles zullen de komende dagen en weken doorgaan op verschillende locaties over het hele eiland, inclusief andere rotondes en drukke gebieden.” Aldus het KPSM.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.