Al het nieuws

Alle Caribische ministers van Onderwijs kunnen meedoen

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Onder het thema ‘Caribbean Safe Schools: Het vergroten van veerkracht in een omgeving met meerdere gevaren’, wordt deze week een forum georganiseerd door het Caribbean Safe School Initiative (CSSI). ,,Dit virtuele forum heeft tot doel Caribische ministers van Onderwijs, focal points voor Schoolveiligheid (dit zijn de voortrekkers bij de uitvoering van nationale schoolveiligheidsagenda’s), jongeren en andere belangrijke stakeholders uit de Cariben samen te brengen om kwesties rondom schoolveiligheid en veerkracht van de onderwijssector te bespreken”, zo wordt nader over het event uitgelegd.

F10 SXMForum over veilige scholen OPT cmykHet forum wordt gehost door het ministerie van Onderwijs, Cultuur, Jeugd & Sport van Sint Maarten dat momenteel het voorzitterschap van de CSSI bekleedt. Het forum begint morgen 12 maart met een vergadering van de ministers van Onderwijs van de Caribische regio. Sessieleider en voorzitter van het organisatiecomité, Olga Mussington-Service, verklaart dat dit een besloten sessie is en een gelegenheid biedt voor ministers van Onderwijs om cruciale kwesties te bespreken ter bevordering van de veerkracht van de onderwijssector, schoolveiligheid en om schoolveiligheidsprioriteiten, uitdagingen en kansen te delen. ,,Dit belooft een cruciaal platform te zijn voor besluitvormers om inzichten, strategieën en beste praktijken te delen voor het verbeteren van de veiligheidsmaatregelen op scholen in het licht van meerdere gevaren”, zo stelt zij.

De openingslezing tijdens de sessie van de ministers van Onderwijs wordt verzorgd door Shawn Edward, minister van Onderwijs, Duurzame Ontwikkeling, Innovatie, Wetenschap, Technologie en Beroepsonderwijs van Sint Lucia. Daarnaast zullen er aanvullende opmerkingen zijn van Elizabeth Riley (Barbados), directeur van de Caribbean Disaster Emergency Management Agency (Cdema) en Joanna Kazana-Wisniowiecki, VN-coördinator voor Trinidad en Tobago.

Dag twee van de virtuele pre-ministeriële bijeenkomst van de CSSI omvat een besloten vergadering van de Focal Points’ voor schoolveiligheid van de lidstaten van de CSSI.

De middagsessie van de tweede dag zal een jeugdsessie zijn, toegankelijk via het YouTube-platform van Cdema. ,,Deze sessie biedt een platform voor jonge stemmen om gehoord te worden, met inzichten, ideeën en oplossingen. Een van de belangrijkste kenmerken van deze jeugdsessie is de toegankelijkheid voor een breder publiek, waardoor inclusiviteit en bereik over de hele Cariben worden gegarandeerd”, zo wordt nader uit de doeken gedaan.

Caribische jongeren worden aangemoedigd bij te dragen aan de discussie door hun gedachten over het onderwerp ‘Hoe kunnen jongeren de veerkracht vergroten in een omgeving met meerdere gevaren?’ in te dienen via de Flipgrid-link (https://flip.com/c8e75af1). Deze inzendingen zullen worden gepresenteerd tijdens de jeugdsessie, waarmee de stemmen en perspectieven van de jeugd worden versterkt bij het vormgeven van strategieën voor veerkrachtige scholen.

De derde dag is een open sessie voor belanghebbenden met diverse achtergronden die de gelegenheid krijgen om deel te nemen aan constructieve discussies en ideeën uit te wisselen over de veerkracht van de onderwijssector in een omgeving met meerdere gevaren. De CSSI nodigt opvoeders, maatschappelijke organisaties, rampeninstanties en andere belanghebbenden uit om deel te nemen aan deze discussie.

De CSSI is de bijdrage van de Cariben aan het ‘Wereldwijde Initiatief voor Veilige Scholen’ (Wiss) en is een partner in het bevorderen van de implementatie van veilige scholen op nationaal niveau onder Caribische landen. Ministeries van Onderwijs in het Caribisch gebied leiden de uitvoering, ondersteund door internationale, regionale en nationale partners.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.