Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Het ministerie van Justitie heeft een nieuw en verbeterd grensbeheersysteem aangenomen voor implementatie op de luchthaven van Sint Maarten. Dat wordt bekend gemaakt door de minister van Justitie, Anna Richardson.

SXMgrensUitgelegd wordt dat immigratie-aangelegenheden op Sint Maarten aanleiding gaven tot een bijgewerkt en verbeterd immigratiebeheersysteem.
,,Het Radex-systeem heeft een uitgebreid scala aan modules, ontwikkeld als een turn-key-oplossing, om overheidsinstanties die betrokken zijn bij handhavingsactiviteiten te helpen bij het beschermen van hun grenzen. Het systeem houdt ook demografische gegevens bij van verblijfstoeristen waarmee statistische analyses mee gemaakt kunnen worden”, zo wordt uitgelegd.
Na een werkbezoek aan Aruba in april 2022 concludeerde de minister van Justitie dat verschillende handhavingsinstanties met succes het Radex-systeem gebruikten voor immigratiebeheer, en het Bovenwindse Eiland wilde dit voorbeeld volgen. Tijdens het bezoek bezocht de minister de Reina Beatrix International Airport, waar ze ter plaatse een demonstratie kreeg van het systeem.
,,Met de aanpassing van het Radex-systeem zal het grensbeheer voor Sint Maarten eenvoudiger en efficiënter worden, omdat het systeem de mogelijkheid biedt om maandelijkse rapporten van verblijfstoeristen te genereren. Ook voor vreemdelingen die langer willen blijven is het systeem handig om het verblijf te verlengen zonder dat er aanhoudingen of deportaties zijn”, aldus Richardson.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.