Al het nieuws

Van onze redactie
Philipsburg - Het superjacht Evrima van de Ritz-Carlton Yacht Collection zal in het cruiseseizoen 2022-2023 vanuit thuishaven Port St. Maarten naar Barbados varen. Zo meldt The Daily Herald.

SXMsuperjachtWaarnemend minister van Toerisme en Economische Zaken Omar Ottley zei: ,,Ik verwelkom het jacht van de Ritz-Carlton met open armen. Het schip biedt ons land een specifieke klantenkring die bij het gezegde ‘kwaliteit boven kwantiteit’ hoort. Dit is het begin van een vruchtbare relatie.”
Port St. Maarten Group (PSG)-directeur Alexander Gumbs zei dinsdag: ,,De belangrijkste marketingstrategieën van PSG zijn gebaseerd op het aantrekken van nieuwe bedrijven en nieuwe cruisemogelijkheden binnen de branche. Ook hebben we gekeken naar meer potentiële mogelijkheden voor het bieden van ‘homeporting’. Maar we hebben nog steeds te maken met beperkingen met de doorvoer op de luchthaven voor passagiers die via een luchtbrug gebruik willen maken van cruise-aanbiedingen. PSG is al in gesprek met de luchthaven.”
Volgens Gumbs biedt Sint Maarten als sub-hub voor omliggende eilanden goede mogelijkheden voor cruisepassagiers uit het Caribisch gebied.
Superjacht Evrima beschikt over 228 suites, allemaal met een eigen terras. Bovendien is het ontworpen met geavanceerde milieukenmerken en technologieën om de ecologische impact te minimaliseren.
De Ritz-Carlton Yacht Collection zal haar vloot uitbreiden met twee extra schepen in 2024 (Ilma) en 2025 (Luminara). De nieuwe schepen zullen worden gebouwd door de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in Sant-Nazaire, Frankrijk.
De Ritz-Carlton Yacht Collection combineert de luxe levensstijl van The Ritz-Carlton en de ongedwongen vrijheid van een zeilvakantie. De meeste reizen variëren van zeven tot tien nachten. De jachten zijn ook beschikbaar als privécharter.
The Ritz-Carlton Hotel Company exploiteert momenteel meer dan 100 hotels in 34 landen en gebieden en is een volledige dochteronderneming van Marriott International.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).