Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Ballast Nedam International Projects bv is geselecteerd als hoofdaannemer voor het St. Maarten Airport Terminal Reconstruction Project. Dat meldt Princess Juliana International Airport Exploitatiemaatschappij (PJIAE nv), die stelt dat er ‘een gedegen selectieproces heeft plaatsgevonden’.

sxmaannemerBallast Nedam is een internationaal aannemersbedrijf met ruime ervaring in het bouwen van grootschalige en complexe projecten wereldwijd, waaronder havens en ziekenhuizen.
,,Dit is een belangrijke mijlpaal voor PJIAE nv en het land Sint Maarten. Na een gedetailleerde planningsfase staan we nu op het punt om met de eigenlijke bouw te beginnen en dit project in beweging te krijgen om onze luchthaven zelfs in zijn oude glorie te herstellen”, zei Brian Mingo, chief executive officer van PJIAE.
Het biedingsproces is goedgekeurd door de Wereldbank, wat volgens Mingo tot een ‘robuust en transparant proces’ heeft geleid en heeft geresulteerd in de selectie van de meest voordelige bieder. Hij zegt ‘erg tevreden’ te zijn met de geselecteerde aannemer.
De evaluatie van de biedingen was gebaseerd op een gecombineerde technische en financiële scoringsmethode. Ballast Nedam presenteerde een goed doordacht en duidelijk voorstel, waarin de plannen werden beschreven om het project volgens planning en kwaliteit op te leveren. ,,Hun voorstel illustreerde ook hun betrokkenheid bij de lokale markt met een hoge lokale participatie en inhoud. Ook voor Sint Maarten is dit een positief element”, aldus PJIAE.
Het reconstructiegedeelte van het project zal een gefaseerde aanpak volgen over een periode van twee jaar, na de geplande mobilisatie van de aannemer in augustus 2021. Het project is een essentiële renovatieontwikkeling van de luchthaven, die het 15 jaar oude terminalgebouw, dat in 2017 zwaar werd beschadigd door orkaan Irma, verder zal moderniseren.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.