Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Volgens het Sint Maarten Tourism Bureau (STB) neemt het aantal toeristen op Sint Maarten toe en is de sector daarmee op weg naar herstel. In de maanden november, december en januari werden 32.669 verblijfsbezoekers verwelkomd.

F13 SXM Toeristische sector herstelt,,December was de maand met het hoogste aantal aankomsten, met in totaal 13.488 bezoekers. 55 Procent van alle aankomsten kwam in deze drie maanden uit de Verenigde Staten en 23 procent uit Frankrijk”, aldus STB.

In maart 2021 is het een jaar geleden dat het land zijn grenzen sloot vanwege de Covid-19-pandemie. ,,De herstart van het toerisme begon in de zomer van 2020 toen we de Princess Juliana International Airport heropende voor bezoekers op basis van coronaprotocollen voor volksgezondheid en veiligheid. Onze luchtvaartpartners hebben het aantal vluchten naar de bestemming langzaamaan opgevoerd.”

,,Toerisme is de economische sector die wereldwijd het hardst is getroffen door Covid-19, ook hier. Het jaar 2020 was het slechtste jaar in de toeristische geschiedenis met een miljard minder internationale aankomsten. We moeten dankbaar zijn voor wat tot nu toe is bereikt tijdens de aanhoudende pandemie en wat er momenteel gebeurt in onze belangrijkste reismarkten.”

Minister van Toerisme en Economische Zaken Ludmila de Weever zei dat Sint Maarten zal blijven doen wat nodig is om de groei vast te houden in samenwerking met de private sector en andere belanghebbenden.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).